Álomtippmix

Friss topikok

A nap kérdése: Hollandia, vagy Argentína?

2014.07.09. 14:09 alomtippmix

Ma este eldől, hogy Argentína és Hollandia közül melyik válogatott szerepelhet a vb-döntőben, és melyik csapatnak kell megelégednie a bronzmérkőzéssel. A dél-amerikaiak 1990 után léphetik át a döntő kapuját, míg az európaiak már 4 évvel ezelőtt is eljutottak a fináléig.

 

 

Az argentin együttes mind az öt találkozóját minimális különbséggel tudta megnyerni. Legutóbb, a negyeddöntőben Gonzalo Higuain találata jelentette a differenciát az albiceleste, illetve Belgium között. Kiemelendő, hogy a Napoli csatára 528 perces válogatottbeli gólcsendjét törte meg ezzel a góllal. A belgák ellen aratott győzelemnek hála, a dél-amerikaiak 1990 után verekedték be magukat világbajnokságon az elődöntő mezőnyébe. A lelkes argentin újságírók kiszámolták, hogy a legutóbbi elődöntős szereplésük óta 8771 nap telt el. A siker vezéráldozattal járt, hiszen Angel Di Maria sérülést szenvedett, így kénytelen kihagyni a hollandok elleni találkozót. Sajtóinformációk szerint a Real Madrid játékosát Enzo Perez pótolhatja. Az argentin szövetségi kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón kitért a Svájc elleni mérkőzésen győztes gólt jegyző Di Maria sérülésére is: „Többször is megemlítettem, hogy Di Maria fontos láncszeme az argentin gépezetnek. Enzo Perez az év játékosa lett Portugáliában. Ugyan más típusú játékos, mint Di Maria, de benne is megvan a kellő sebesség, illetve a potenciál, hogy pótolja Angelt.” Alejandro Sabella ezen az eseményen beszélt csapata eddigi szerepléséről is: „Amit eddig elértünk már senki sem veheti el tőlünk, a szememben ezek a játékosok már győztesek. Természetesen nem szeretnénk megállni, és megpróbáljuk kicsikarni a döntőbe jutást.”

 

 

Enzo Perez a kezdőcsapatban kaphat szerepet

 

A legtöbb sajtóorgánum továbbra is úgy vélekedik, hogy Argentína sikere (vagy éppen bukása) Messi teljesítményétől függ. A négyszeres aranylabdás szerint nem csak az ő teljesítménye a fontos a válogatottnál, valamint szót ejtett arról is, hogy szeretne világbajnoki trófeát ünnepelni vasárnap: „Nem értek egyet azzal az állásponttal, hogy Argentína nélkülem nem menne sokra. Egy csapatjátékról beszélünk. Igaz, hogy szereztem néhány fontos gólt, de a csapat többi tagja is kivette a részét az eddigi menetelésből. Egy futballista életében a legnagyobb eredmény a világbajnoki cím. Minden gyerek erről a trófeáról álmodozik. Több Barcelonás csapattársamat kérdeztem, milyen érzés volt, amikor felemelhették a serleget, de nem tudták szavakba önteni. Mindent megteszünk, hogy az álmainkat valóra váltsuk. Nagyon megtisztelő, hogy csapatkapitánya lehetek a válogatottnak, mindent megteszek azért, hogy egészen a döntőig meneteljünk a csapattal.”
Az argentin együttesnél a fentebb már említett Di Maria kénytelen nézőként szorítani a csapattársaknak, de Rojo letöltötte eltiltását, így ő újra ott lehet a védelem bal szárnyán, valamint Agüero sérülése is napról-napra javul, nem lenne elképzelhetetlen, ha a mai találkozón játéklehetőséghez jutna.
A dél-amerikai gárda eddig akárhányszor eljutott a világbajnokságon a legjobb 4-ig, sikerrel vette az elődöntő jelentette akadályt. Ebből a statisztikai adatból is erőt meríthetnek az argentinok, valamint nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük a stadion lelátóin többségben lesznek az albiceleste szurkolók, akik ismét hazai pályát teremthetnek a játékosoknak. Ugyan a szép játékkal adós maradt eddig Argentína, de az eredményességre nem lehet panaszuk a szurkolóknak, további két egygólos győzelmet, amely a vb-trófeát  eredményezné, örömmel írnának alá.

 

Messi szeretne döntőt játszani a Maracanában

 

A holland válogatott büntetőpárbajjal abszolválta a Costa Rica elleni találkozót. Ezen a mérkőzésen ismét bizonyította van Gaal, hogy a kisujjában van az edző szakma. Merészet húzott a hosszabbítás második félidejének lefújása előtt, becserélte Tim Krult, aki megbabonázta a közép-amerikaiakat. Érdekesség, hogy ezen a találkozón a hollandok 692 sikeres passzot hajtottak végre, ez a szám rekord a világbajnokság történetében. Ennek a sikernek köszönhetően zsinórban második alkalommal jutott be a vb-elődöntőbe az oranje. Az együttesnél akadnak problémák, kérdéses van Persie játéka, aki gyomorpanaszokkal küzd. Nigel de Jong még a Mexikó elleni összecsapáson szenvedett sérülést, és sokan arról beszéltek, hogy a tornán már nem léphet pályára a szívós középpályás. Világ láss csodát, ma már több újság arról cikkez, hogy de Jong bevethető állapotban van. Louis van Gaal szövetségi kapitányt tegnap arról is kérdezték, hogy mivel készül Messi ellen: „Sosem egyénekben gondolkodom, hanem csapatban. Tisztában vagyunk vele, hogy Messi egy kivételes képességű játékos, de nálunk is vannak jó labdarúgók, gondoljunk csak Robbenre, van Persiere, illetve Sneijderre. Nagyon szervezett csapat lesz a riválisunk.” Arjen Robben szerint nagy hiba lenne, ha egyszemélyes csapatnak titulálnák Argentínát, szerinte Messi mellett vannak még olyan játékosok, akikre érdemes lesz odafigyelniük. Sokan egyébként Robben, illetve Messi párharcáról beszélnek a találkozó előtt, tény, hogy mindkét játékos eddig remek teljesítménnyel rukkolt elő a tornán, így nem lenne meglepetés, ha ma valamelyik zseni  ismét nyerőembernek bizonyulna. A holland együttessel kapcsolatban érdekesség, hogy a 12 szerzett góljukból 10 a második játékrészben született, és minden találkozón a félidőben döntetlennel fordultak.
A két együttes eddig 8 alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg a hollandok fölényét tükrözi, hiszen az oranje 4 alkalommal nyert, emellett 3 döntetlen született, míg a dél-amerikaiak mindössze egyszer diadalmaskodtak, de ez a siker többet ért, mint a hollandok győzelmei együttvéve, hiszen az 1978-as vb-fináléban fektették két vállra Hollandiát. Hogy ma este melyik együttes ünnepelhet nehéz megjósolni. A tornán mutatott forma alapján talán Hollandia nyújtotta a szebb futballt, de amelyik csapat rendelkezik egy Lionel Messivel, az semmilyen körülmények között nem becsülhető le.

 

Nigel de Jong ott lehet a pályán

 

Hollandia-Argentína 22:00, tv: m1, helyszín: Sao Paolo, Arena de Sao Paolo, játékvezető: Cüneyt Cakir

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr976488893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.10. 08:35:40

Ritka egy unalmas mérkőzés volt, sajnálom, hogy megnéztem. Azt mindenesetre megmutatta, hogy egy jól működő védelem mennyire hatástalanítani tudja a felkent csatár sztárokat, mint Messi és Robben. Ugyanakkor a védelemre berendezkedés a középpályára tereli a játékot, ami viszont a néző szempontjából a legrosszabb, mert dögunalmas lesz a mérkőzés. A tizenegyesekkel való továbbjutást pedig inkább sorolnám a szerencsejáték, semmint a tudás kategóriájába.
süti beállítások módosítása