Álomtippmix

Friss topikok

Kinek sikerül jobban a búcsú?

2014.07.12. 14:35 alomtippmix

Melyik együttes volt képes feldolgozni az elődöntő elvesztése okozta apátiát? Ez az egyik legfontosabb kérdés a mai Brazília-Hollandia világbajnoki bronzmérkőzés előtt. A házigazdák történetük során harmadszor, míg a hollandok először szerezhetik meg a harmadik pozíciót.

 

 

A közvélemény a csalódott csapatok mérkőzéseként szokta aposztrofálni a bronzéremről döntő összecsapásokat. Jelenesetben a brazilok egy történelmi vereséggel a hátuk mögött próbálnak feltápászkodni a padlóról. Vannak olyanok, akik ezt a bukást az 1950-es Maracanazohoz hasonlították. A 7-1-es drámai kudarcból eltiltás miatt kimaradt a csapatkapitány Thiago Silva, szerinte egy 6 perces rövidzárlat okozta a kudarcot Valószínűleg Silva visszatér a védelem tengelyébe, a centerpozícióban pedig a szurkolók nagy örömére Jo válthatja Fredet, de további változtatások sem elképzelhetetlenek. Neymar természetesen továbbra sem bevethető, a brazil klasszis a napokban beszélt sérüléséről, elmondása szerint néhány centiméter választotta el attól, hogy tolószékbe kényszerüljön. A braziloknál a Julio Cesar, David Luiz, Marcelo fémjelezte trió minden percet a pályán töltötte eddig a tornán. Brazil újságírók, és szakértők az elbukott elődöntőt követően Scolari távozásáról értekeztek, valamint a lehetséges utódot kutatták (szóba került Leonardo Bacchi, illetve Muricy Ramalho neve is), és nem lenne meglepő, ha a szövetség a torna után megköszönné Felipao munkáját. A tegnapi sajtótájékoztatón a brazil mester arról beszélt, hogy szeretnék a bronzmeccsen javítani a renoméjukon: „Tisztában vagyok vele, hogy a németektől elszenvedett vereség örökre kísérteni fog. Mégis megpróbálunk felállni a padlóról, és valóra váltani egy kisebb álmot, és megszerezni a harmadik helyet.”
A dél-amerikai együttes története során negyedik alkalom lesz érdekelt a harmadik helyről döntő mérkőzésen. Korábban 1938-ban és 1978-ban sikerült megnyerniük a bronzmérkőzést, míg 1974-ben elvesztették a kisdöntőt.

 

Jo a kezdőcsapatban kaphat szerepet

 

Hollandia sem tudta átlépni a döntőt jelentő küszöböt, de az oranje szimpatizánsok, valamint a közvélemény kevésbé került letargikus állapotba az elődöntőt követően, hiszen a tornát megelőzően sokan pesszimistán várták a világbajnokságot, többen még a csoportból való továbbjutásra is képtelennek tartották az európai gárdát. Van Gaal csapata, amelyben hemzsegnek a fiatal tehetségek, rácáfoltak a károgókra, és egészen a végjátékig meneteltek. A mester utolsó fellépésére készül holland kapitányként, a tegnapi sajtótájékoztatón a következőket nyilatkozta: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk a harmadik helyért. Veretlenül szeretnénk zárni a brazíliai világbajnokságot. Bosszantó úgy elbukni a világbajnoki döntőt, hogy nem szenvedtél vereséget, és csupán büntetők után maradsz le a fináléról. Ilyen értelemben még a 7-1-es vereség is kellemesebb, mint a mi elődöntős búcsúnk.” Az új idényt már a Manchester United menedzsereként megkezdő tréner korábban arról is beszélt, hogy nem híve a bronzmérkőzésnek. Szerinte nem igazságos az, hogy egy csapat, amelyik eljutott az elődöntőig, de elbukta a döntőbe jutást, és a harmadik helyért vívandó találkozón is alulmarad, így két vereséggel a háta mögött kénytelen hazautazni. A holland együttes gólerős játékot produkált a csoportkörben, hiszen 10 találatig jutottak a játékosok, de az egyenes kieséses szakaszban mindösszesen 2 alkalommal voltak eredményesek (természetesen a büntetőpárbajban született gólokat leszámítva). Többek között kritikák kereszttüzébe került Robin van Persie, aki három gólig jutott a csoportkörben, de az egyenes kieséses szakaszban csupán árnyéka önmagának. Kuyt megvédte csapattársát: „A jelenlegi holland válogatottban kiváló csapatszellem uralkodik. Igazi csapatként működünk, és ennek az együttesnek van Persie az egyik vezére. Robin néhány hónapja még sérüléssel bajlódott, de keményen dolgozott, hogy itt legyen Brazíliában.” Holland lapinformációk szerint nem elképzelhetetlen, hogy Huntelaar a kezdőcsapatban kap majd szerepet, ha ez beigazolódik, valószínűleg van Persie csak a cserepadon kezdi a találkozót. Egyedüli játékosként Vorm nem kapott még játéklehetőséget a holland együttesben, találkoztunk olyan lehetséges kezdőcsapattal, amely a Swansea hálóőrének nevével kezdődött.
A hollandok eddig egyszer voltak résztvevői a bronzmérkőzésnek, 16 évvel ezelőtt Horvátország fektette őket két vállra.
A ma esti mérkőzés lesz a két válogatott 12. összecsapása, az eddigi találkozókon 3-3 brazil, valamint holland diadal született, illetve 5-ször döntetlennel zártak a felek. A 4 évvel ezelőtti világbajnokságon Hollandia 2-1-re verte a selecaót, azon a mérkőzésen Wesley Sneijder bizonyult nyerőembernek, hiszen duplázott. A brazilok legutóbb 1999-ben tudták legyőzni az oranjét.
Az eddigi világbajnoki bronzmérkőzések általában önfeledt játékot, illetve gólgazdag mérkőzéseket hoztak, átlagban 4 találat született. Reménykedjünk benne, hogy a ma esti találkozó főszereplői folytatják ezt a jó szériát.

 

Sneijder 4 évvel ezelőtt nyerőembernek bizonyult

 

Brazília-Hollandia 22:00, tv: m1, helyszín: Brazíliaváros, Estádio Nacional, játékvezető: Djamel Haimoudi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr276502763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsombor1012 2014.07.12. 17:41:15

Hollandia esztis behúzza...
süti beállítások módosítása