Álomtippmix

Friss topikok

Európa vs. Afrika

2014.06.30. 12:18 alomtippmix

Közép-Amerika- Európa 1-1. Így is lehet összegezni a tegnapi nyolcaddöntőket. Ma az öreg kontinens két reprezentánsa Afrikából érkező csapattal méri össze erejét. Franciaország esélyesebbnek tűnik Nigériától, míg a másik párharcban Algériának van kevesebb veszítenivalója Németországgal szemben. 

 

Franciaország gárdája veretlenül zárta a csoportkört, első két mérkőzésén nyolc gólt hintettek a hondurasiak, valamint a svájciak ellen, végül az utolsó fordulóban, felforgatott csapattal gólnélküli döntetlenre végeztek Ecuador ellen. Ennek az eredménysornak hála nemcsak a szurkolótábor, hanem néhány játékos is vérszemet kapott. Bacary Sagna úgy fogalmazott, hogy csalódásként élné meg, ha a remek kezdést követően nem szereznék meg az aranyérmet. Csapattársa, a középpálya egyik motorja, Cabaye óva intette azokat, akik már a trófeáról álmodoznak, szerinte van okuk bizakodni, de ez nem csaphat át elbizakodottságba.  Tény, hogy a les blues amikor kellett lehengerlő játékot produkált, Benzema gólerős eddig a tornán, Valbuena pedig dinamikus futballjával üde színfolt. A védelemben adódhatnak problémák, hiszen Sakho combsérüléssel bajlódik, kérdéses, hogy bevethető állapotban lesz-e. Ha a Liverpool védője kihagyja az összecsapást, helyén Koscielny léphet pályára. Érdekesség, hogy a franciáknak eddig negatív a mérlegük afrikai rivális ellen megvívott vb-meccseken, hiszen 2 vereség mellett csupán 1 alkalommal diadalmaskodtak.

 

 

Benzema a csoportkörben 3 gólig jutott

 

Nigéria felkészülése nem volt zökkenőmentes a nyolcaddöntőre. Stephen Keshi játékosai kevesellték a szövetségtől kapott prémiumot, és sztrájkkal fenyegetőztek. A napokban a nigériai mester megnyugtatta a közvéleményt, hogy megoldódtak a problémák, és mostantól csak a játékra koncentrálnak. A szuper sasok a vb-t egy dögunalmas 0-0-val nyitották Irán ellen, ezt követően jobban élvezték a játékvezető szimpátiáját a bosnyákok ellen, és így begyűjtötték a fontos 3 pontot, végül Argentína ellen egy gólgazdag 3-2-es vereséget könyvelhettek el. A begyűjtött 4 pont több kvartettben nem lett volna elegendő a továbbjutásra, de speciel az F jelű négyesben második helyet ért. Nigéria 1998 után tudott újra az egyenes kiesés szakaszba jutni, negyeddöntőben még nem szerepelt az afrikai csapat. A papírforma alapján nem most lépnek be a szuper sasok a legjobb 8 közé, Stephen Keshi is szép szavakkal illette a mai riválisukat: „Nem lepett meg Franciaország eddig jó teljesítménye, hiszen olyan kiváló játékosok alkotják a csapatot, akik topcsapatokban szerepelnek hétről-hétre. Jól rajtoltak, emellett szép futballal rukkoltak elő.” Az afrikai gárdában kéztörése miatt Babatunde már nem léphet pályára ezen a tornán, helyettese Victor Moses lehet. A nigériai kapus Enyeama több mai ellenfelet is kiválóan ismerhet, hiszen Franciaországban a Lille csapatában keresi a kenyerét. Enyeama kapuja a 2013-2014-es szezonban 1062 percig érintetlen maradt.
A két gárda történelme nem nevezhető veretesnek, hiszen eddig csupán egyszer, 2009-ben találkoztak, ekkor Nigéria 1-0-ra diadalmaskodott, az akkori játékosok közül öten megmaradtak hírmondónak (Evra, Remy, és Benzema a franciáknál, Enyeama és Odenwingie a nigériaiaknál). Az a mérkőzés egy szimpla felkészülési találkozó volt, most pedig a tét a legjobb 8 közé jutás a vb-n. Nigéria történelmet írna, Franciaország pedig folytatná azt a jó szériát, amit az elődök építgettek (a legutóbbi 5 alkalommal, amikor a gallok túlélték a torna első szakaszát minimum a legjobb 4 közé eljutottak).

 

Enyeama Franciaországban futballozik

 

Franciaország-Nigéria 18:00, tv: m1, helyszín: Brazíliaváros, Estádio Nacional Mané, játékvezető: Mark W Geiger 

 

Kezdjünk egy találós kérdéssel. Melyik vb-n szereplő csapatot nem tudta még története során legyőzni Németország? Talán sokan valamelyik nagycsapatra tippelnének, de a megfejtés Algéria. A két együttes korábban kétszer, 1964-ben és 1982-ben mérkőzött meg egymással, és főleg az utóbbi váltott ki nagy visszhangot, hiszen Algéria vb-mérkőzésen diadalmaskodott az NSZK ellen 2-1-re. Később hiábavalónak bizonyult az afrikaiak győzelme, hiszen a németek Ausztria ellen pont olyan meccset játszottak, amely mindkét félnek tökéletes volt, így az algériaiakat megfosztották a továbbjutástól. A düh és az elkeseredettség azóta is benne él az algériai drukkerekben, és reménykednek benne, hogy ma este a mostaniak megbosszulják a 82-es csúfságot. Nabil Bentaleb a gárda középpályása a következőket nyilatkozta: „Most már egy új történetről beszélünk, és ezt szeretnénk tovább folytatni.” A német kapitány sem szeretne párhuzamot vonni a ma esti találkozó, illetve a 32 évvel ezelőtt történtek között: „Kissé ideges vagyok, amikor meghallom a találkozóval kapcsolatban a bosszú kifejezést. Miért fűtene olyan játékosokat revánsvágy, akik az említett mérkőzésen még meg sem születtek?” Az elmondottakból is kitűnik, hogy a főszereplők lezártnak tekintik a korábbi eseményeket, és csakis az esti összecsapással foglalkoznak. 
A német együttesből hiányzik Lukas Podolski, az Arsenal játékosának helyét Mario Götze veheti majd át. Joachim Löw német szövetségi kapitány annak ellenére nem számít sima találkozóra, hogy szinte mindenki a Nationalelf továbbjutását tartja reálisnak: „Még nem gondolhatunk Franciaországra lépésről-lépésre kell haladnunk a cél irányába. Nem számítunk könnyű mérkőzésre Algéria ellen, hiszen a csoportkörben többször bizonyította milyen kellemetlen rivális tud lenni. Hatalmas hibát követ el az, aki úgy gondolja, hogy félvállról lehet venni ellenfelünket.” Hiába az óvatosság, hatalmas blama lenne, ha a németeknek nem sikerülne búcsúztatnia ma este Algériát. Gondoljunk csak bele, hogy a legutóbb 3 világbajnokságon mindig eljutott a legjobb 4-ig a csapat, és ez a minimális elvárás az idén is. Sok múlhat a mai találkozón Thomas Mülleren, aki a csoportkörben gólerős játékot produkálva, 4 találatig jutott.
Algéria már azzal nem várt sikert ért el, hogy a csoportból továbbjutott. Korábban az ország válogatottja 3 vb-n is szerepelt, de egyszer sem jött össze ez a bravúr. Maga a szövetségi kapitány Vahid Halidhodzic úgy vélekedett, hogy a nyolcaddöntőbe jutás több algériai szurkoló szemében felér a vb-trófeával. Európai riválissal szemben elég gyenge a válogatott mutatója, hiszen 8 vb mérkőzésen 4 vereség, illetve 3 döntetlen mellett, csupán egyszer diadalmaskodott, de az a siker pont a németek ellen született a fentebb említett 82-es eseményen.
A fogadóirodáknál nem lehet bankot robbantani egy esetleges német győzelemmel, hiszen a germánok szorzója van ahol csupán 1,25, míg az a bátor fogadó, aki algériai sikerre fogad, és be is jön a tippje pénze 11-szeresét is hazaviheti. Ha a Nationalelf a portugálok elleni teljesítményéhez hasonlóval rukkol elő ma este kevés esély lesz a csodára, de azért Algéria Belgium ellen már bizonyította, hogy képes megkeseríteni esélyesebb riválisa életét.

Thomas Müller eddig 4 gólos a tornán

 

Németország-Algéria 22:00, tv:m1, helyszín: Porto Alegre, Estádio Beira-Rio, játékvezető: Sandro Ricci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr456456935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása