Álomtippmix

Friss topikok

Rangadók fordulója- 1.felvonás

2014.08.23. 11:24 alomtippmix

Az angol bajnokság 2. fordulójában 2 rangadó is megrendezésre kerül, ma az Everton az Arsenal együttesét fogadja, míg hétfőn a játéknap zárásaként a bajnoki címvédő Manchester City és a legutóbbi idény ezüstérmese a Liverpool találkozik.

 

 

Aston Villa-Newcastle 13:45, tv: Digisport 1: A Villa hazai pályán, míg a Newcastle idegenben produkál az utóbbi időben pocsék teljesítményt. A birminghami együttes a legutóbbi 57, a Villa Parkban megvívott bajnokijából csupán 15-t abszolvált sikerrel, míg a Szarkák zsinórban 5 vereséget szenvedtek el vendégségben. Kérdés, hogy melyik csapat tud kozmetikázni a rossz mutatóján.

 

Swansea-Burnley 16:00: Az 1. forduló legnagyobb meglepetését a walesi gárda szolgáltatta, hiszen a Manchester United otthonából távozott 3 ponttal, a mai meccsen is a Hattyúk az esélyesek. A Burnley a legutóbbi PL-idényében 19 idegenbeli bajnokiján mindössze egyszer tudott győzedelmeskedni, nagy jóstehetség nem kell ahhoz, hogy kimondjuk, ettől több pontot kell összegyűjteniük az élvonalbeli tagság meghosszabbításáért.

 

Crystal Palace-West Ham 16:00: A Palace vezetősége továbbra sem találta meg a múlt héten távozó Tony Pulis utódját, így a mai londoni derbin is Keith Millen irányítja a Sasokat. A legutóbbi szezonban oda-vissza legyőzte a Crystal Palace a West Ham-et. A Kalapácsosok a 2013-2014-es idényben 5 londoni derbin szerepeltek vendégként, és ezeken csupán egyszer diadalmaskodtak.

 

Chelsea-Leicester 16:00 tv: Digisport 1: Újonc ellen kezdett, újonc ellen folytatja az idényt a Chelsea csapata. Legutóbb 2012 márciusában találkozott a két együttes tétmeccsen, akkor az FA-kupában könnyed 5-2-es sikerrel jutottak tovább a londoni kékek. Bár a Championshipben a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezett a 2013-2014-es szezonban a Leicester (23 meccsből 14 győzelem), de a Premier League más kávéház.

 

Diego Costa góllal debütált a PL-ben

 

Southampton-WBA 16:00: A Southampton-t sokan leírták a bajnoki rajt előtt, hiszen a tavalyi alapcsapatból számos kulcsember távozott. A Szentek ennek ellenére kifejezetten tetszetős futballt produkáltak a Liverpool otthonában, az új játékosok közül Tadic bizonyította, hogy megszerzésével nem csinált rossz üzletet a vezetőség. A West Brom a 2014-es naptári évben csupán 4 bajnokiját tudta megnyerni a 20-ból. A 2013-2014-es idényt mindössze 3 idegenbeli diadallal zárta a birminghami együttes.

 

Everton-Arsenal 18:30, tv: Digisport 1: A szombati játéknap rangadóját vívja egymás ellen az Everton és az Arsenal. A két együttes április elején találkozott legutóbb a Goodison Parkban, akkor a házigazdák sima 3-0-s győzelmet arattak. A londoniaknak, ha lehet így fogalmazni jót tett ez a pofon, hiszen azóta mind a 6 bajnokijukat behúzták. Az Arsenal a legutóbbi szezonban a nagycsapatok otthonában csak szenvedett, hiszen az első 5 helyezett vendégeként rendre lógó orral, illetve pont nélkül kellett távoznia. A londoniak kedden BL-selejtezőn léptek pályára Törökországban, ahol 0-0-ra végeztek a Besiktas ellen.
Az Everton mindössze egy pontot tudott szerezni a Leicester vendégeként a nyitófordulóban, ettől azért többet vártak a szurkolók. A csapatban a hosszabb ideje maródi Oviedo mellett Barkley játékára sem számíthat a szakmai stáb, ő egyes előrejelzések szerint október közepén kapcsolódhat be a munkába. A tegnapi sajtótájékoztatón Roberto Martinez így vélekedett a mai találkozóról: „Nem hiszem, hogy sokat kivett volna az Ágyúsokból a keddi, Besiktas elleni mérkőzés. Az Arsenal-szintű csapatokkal a többség a bajnokság elején szeretne találkozni, hiszen ekkor még úgy gondolják, hogy nem érte el az üzemi hőfokot. Nos a londoniak Törökországban erre rácáfoltak, és bizonyították, hogy nagyon hamar elkapták a fonalat.”
A vendégeknél nem léphet pályára Sanogo, illetve Arteta sem, mindketten sérüléssel bajlódnak. Arteta hiányzása azért is érdekes, mert pont az Everton együttesét hagyta el az Arsenal kedvéért 2011-ben.
Nem lenne hatalmas szenzáció, ha a mai mérkőzés után megosztoznának a csapatok a pontokon, hiszen a fentebb említett 3-0-s Everton sikert megelőzően 3-szor egállal zárult a bajnokijuk.

Ramsey a Palace ellen nyerőembernek bizonyult

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr866628281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása