Álomtippmix

Friss topikok

Élet Suárez távozása után

2014.08.17. 12:28 alomtippmix

Vasárnap a legutóbbi szezon ezüstérmese a Liverpool hazai környezetben fogadja a nyáron jelentősen átalakult Southamptont, míg a bajnoki címvédő Manchester City a Newcastle vendégeként kezdi meg a 2014-2015-ös idényt.

 

 

A Liverpoolnál hasonló események zajlottak le idén nyáron, mint a Tottenhamnél tavaly. Itt is, ott is távozott a legjobb játékos (Suárez, illetve Bale), és mindkét együttes markát egy raklapnyi pénz ütötte a transzfert követően. A londoni csapat vezetősége 2013 nyarán a walesiért befolyt összegből számos játékost vásárolt, de ezeknek az új igazolásoknak a többsége csődöt mondott (gondoljunk csak Lamela idényére, de Soldado sem fog dicshimnuszokat zengeni arról a szezonról). A vörösök sem egy világklasszissal pótolták az uruguayi fenegyereket, hanem több jó képességű labdarúgót igazoltak. Többek között a mai rivális Southampton csapatából érkezett a Lovren, Lallana, Lambert hármas. Rajtuk kívül a teljesség igénye nélkül a szerb Markovic, valamint a spanyol Moreno is a Mersey-partjára költözött. Persze nem véletlen, hogy Brendan Rodgers menedzser mélyítette keretét, hiszen a Pool hosszú évek után ismét szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A távozók közül az elmúlt PL-idényben 31 gólig jutó Suárez mellett meg kell említeni a korábbi elsőszámú kapus Reina nevét is, aki a legutóbbi szezont a Napoliban töltötte kölcsönben, nyáron pedig végleg távozott, miután a Bayern München szerződtette.
Brendan Rodgers az idénynyitón nem számíthat Markovic, Lallana, Agger, illetve Flanagan játékára sem, mindannyian kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódnak. Lapinformációk szerint a védelem tengelyében Skrtel mellett Lovren is lehetőséget kap majd, így korábbi csapatával nézhet farkasszemet a horvát bekk, míg a másik ex-Soton játékos Lambert a kispadról szállhat be.
Eközben a Szenteknél is zajlottak az események a nyáron. A legutóbbi szezon egyik meglepetéscsapata volt a Southampton, Mauricio Pochettino egy ütőképes gárdát rakott össze. Most Ronald Koeman feladata lesz hasonló együttest építeni, a hollandnak nem lesz könnyű dolga, hiszen számos húzóember döntött a távozás mellett. A Liverpoolba távozó trió mellett már nem tagja a Szentek keretének Luke Shaw, illetve Chambers, de a pletykák szerint további labdarúgók szedhetik sátorfájukat az átigazolási piac zárásáig (Rodriguez, illetve Schneiderlin nevét lehet a legtöbbször hallani, mint potenciális távozójelölt). A keretben keletkezett űr betöltésére érkezett Tadic, illetve Graziano Pellé Hollandiából, valamint sikerült a vezetőségnek egy magabiztos hálóőrt is szerződtetnie Fraser Foster személyében.
A szentek sokak szerint jelentősen meggyengültek a nyáron, sőt vannak olyanok is, akik szerint a következő szezont már a másodosztályban tölti a brigád, ezzel kapcsolatban Ronald Koeman a következőket nyilatkozta: „Ha valaki arra fogad, hogy kiesünk a bajnokságból, szerintem elbukja a pénzét. Úgy vélem sokkal jobbak vagyunk annál, amit sokan gondolnak rólunk. Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt idényhez hasonló szereplést nehéz lesz produkálni, de megpróbálkozunk vele.”
A holland menedzser az idénynyitón nem számolhat a napokban szerződtetett román védőre Gardosra, valamint a súlyos térdsérülésből lábadozó Jay Rodriguezre sem.
A legutóbbi szezonban az Anfield Roadról sikerült 3 ponttal távoznia a Southampton együttesének, az akkori gólszerző Dejan Lovren manapság a Pool sikeréért tesz meg mindent.
A szigetországi szakírók is kíváncsian várják, hogy mire lesz képes a Mersey-parti gárda Luis Suárez nélkül, hogy mennyire sikerült őt pótolni. A kérdésre ma délután már választ is kaphatunk.

 

Dejan Lovren egyike azon 3 játékosnak, akik a nyáron a Southamptonból távoztak a Liverpoolba

 

Liverpool-Southampton 14:30, tv: Digisport1, játékvezető: Mark Clattenburg

 

A bajnoki címvédő Manchester City sima vereséget szenvedett a múlt héten az Arsenal elleni Szuperkupa mérkőzésen (3-0-ra diadalmaskodott a londoni csapat), de most itt a lehetőség a javításra. Manuel Pellegrini együttese a Newcastle otthonában kezdi meg a bajnokságot, és a City a legutóbbi 9, a Szarkák ellen megvívott Premier League találkozóját behúzta. Az a statisztikai mutató is az égszínkékekre nézve hízelgő, hogy 2008 óta nem szenvedtek vereséget bajnoki rajton.
A Newcastle pocsékul zárták a mögöttünk hagyott szezont, hiszen az utolsó 8 bajnokijukból 7-et elvesztettek. Érdekesség, hogy a 2 csapat a 2013-14-es bajnokságot is egymás ellen nyitották, akkor a Manchester City sima 4-0-s diadalt aratott hazai pályán. A Newcastle drukkerek 2005 óta várnak a manchesteri csapat elleni sikerre, ugyan a fogadóirodák a vendégeket tartják esélyesebbnek, de a St. James Park olyan stadion, ahol a legtöbb csapat nem szeret szerepelni a jó hangulat miatt.

 

Manchester City: Cél a címvédés

 

Newcastle-Manchester City 17:00, tv: Digisport1, játékvezető: Martin Atkinson

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr186610877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása