Álomtippmix

Friss topikok

Ready? Go!

2014.08.15. 22:31 alomtippmix

Ugyan az angol válogatott leszerepelt a brazíliai világbajnokságon, de a szigetországi pontvadászat továbbra is a világ egyik legerősebb bajnoksága. Szakértők szerint akár 5-6 együttes is esélyes lehet a bajnoki arany megszerzésére, de hatalmas harc várható a tabella hátsó régiójában is. Szombaton 7 találkozóval indul a Premier League 2014-2015-ös szezonja, ezek közül a Manchester United-Swansea, illetve az Arsenal-Crystal Palace összecsapásokkal kiemelt terjedelemben foglalkozunk, míg a maradék 5 párharcról dióhéjban közlünk információkat.

A Manchester United csapnivaló produkcióval rukkolt elő a legutóbbi szezonban. Az együttes mindössze a 7.helyen zárt, legutóbb 1990-ben szorultak ki a vörös ördögök a legjobb 6 csapat közül, ekkor a 13. pozícióban fejezték be a bajnokságot. Hazai környezetben 7 alkalommal is vereséggel zártak, ehhez hasonló pocsék teljesítményt odahaza az 1973-74-es idényben mutatott a MU.
Ezek után a manchesteri szurkolók joggal mondhatják, hogy ettől már csak jobb jöhet. A javulásban pedig kulcsszerep hárulhat Louis van Gaalra, akit lehet szeretni, vagy éppen utálni, de kétségkívül egy edzőgéniusz. A holland stratéga korábban már ünnepelhetett bajnoki címet Németországban, Spanyolországban, illetve Hollandiában is, most pedig adott a lehetőség, hogy a ködös Albionban is bajnokcsapatot faragjon. A felkészülési mérkőzéseken bíztató formát mutatott csapata, többek között a Bajnokok Tornája elnevezésű viadalt is megnyerték. Továbbá az is a holland menedzser malmára hajtja a vizet, hogy a nagy riválisokkal ellentétben a Vörös Ördögöknek nem kell nemzetközi kupamérkőzésen szerepelniük idén.
Nem volt nagy jövés-menés (eddig) a Manchester Unitednél, érkezett Luke Shaw, illetve a spanyol középpályás Ander Herrera, míg a jelentősebb távozók között meg kell említeni Vidic, Evra, illetve Rio Ferdinand nevét. Persze az átigazolási piac zárásáig még bő 2 hét hátra van, így nem lenne meglepetés, ha sztárigazolást jelentenének be (mondjuk Vidal), de további labdarúgók is szedhetik a sátorfájukat (Fellaini az egyik legesélyesebb). Pénz van dögivel, hiszen a gárda 10 éves mezszerződést kötött az Adidasszal, a megállapodás értelmében 750 millió fonttal gazdagodik a csapat.
Az idénynyitón nem szerepel Robin van Persie, aki a világbajnokságot követően később kapcsolódott be a munkába, így nem rendelkezik még a megfelelő erőállapottal. Hiányozni fog a fiatal hátvéd Luke Shaw is, aki sérülés miatt nem lesz bevethető. Utóbbi labdarúgó pótlásáról így vélekedett van Gaal: „A felkészülési mérkőzéseken Reece James, illetve Ashley Young is remekül mozgott ezen a poszton, így nem aggódom.”
Könnyebb nyitányt is el tudott volna képzelni a Swansea, hiszen túlzás lenne azt állítani, hogy nyerni járnak Manchesterbe. Eddig 11 bajnokin voltak hivatalosak az Old Traffordon, ezeken 9 vereség mellett mindössze 2-szer futotta az erejükből pontszerzésre. A legutóbbi szezonban oda-vissza diadalmaskodott a MU. Tisztában van a találkozó esélyeivel Garry Monk a vendégek szakvezetője is, de elmondta, hogy nem bátortalanul lépnek pályára: „Nincs verhetetlen együttes. Azzal a hittel lépünk pályára, hogy sikerülhet megszereznünk a három pontot.” Monk sérülés miatt nem számíthat az Emnes, Britton, Fulton trióra.
A Swansea csapatánál jóval nagyobb volt a játékosmozgás. Több kulcsember is elhagyta a Hattyúkat, gondoljunk csak Vorm kapusra, aki Ben Daviesszel egyetemben a Tottenhamhez szerződött, de már hiába keressük Chico Flores, vagy éppen Michu nevét. Az igazolások közül ki kell emelni Fabianskit, aki az Arsenal csapatában nem tudott kibújni honfitársa Szczesny árnyékából, valamint Gomis szerződtetése is jó fogásnak tűnik, főleg annak tükrében, hogy egyetlen fontjába sem került a walesi vezetőknek.
Érdekesség, hogy januárban FA-kupa mérkőzésen a Swansea 2-1-re nyert a MU vendégeként, ebből erőt meríthet a walesi csapat. A vörös ördögök szurkolói joggal replikázhatnak, hogy akkor még David Moyes irányította a csapatot, és manapság már más szelek fújnak az iparváros fölött.

 

Manchester United- Swansea 13:45, tv: Digisport1, játékvezető: Mike Dean


Lehetséges kezdőcsapatok a Guardian szerint:


MU: De Gea, Blackett, Smalling, Jones, Young, Herrera, Fletcher, James, Mata, Hernández, Rooney
Swansea: Fabianski, Rangel, Bartley, Williams, Taylor, Sigurdsson, Shelvey, Ki, Dyer, Bony, Gomis

 

Vajon Angliában is bajnokcsapatot épít van Gaal?

 

A Szuperkupa elhódításával indította a 2014-2015-ös szezont az Arsenal csapata, a szurkolók pedig dörzsölik a tenyerüket, és egy szép szezonban reménykednek. Az igazolások jól sikerültek, hiszen az Ágyúsok megszerezték az Ospina, Debuchy, Chambers, Alexis Sánchez fémjelezte kvartettet. A távozók közül Vermaelen, illetve Sagna neve emelhető ki, a belga középhátvédet még mindenképpen szeretné pótolni Arséne Wenger. Bizakodva várja a bajnoki rajtot Aaron Ramsey is, aki a csapat hivatalos honlapján a következőket mondta: „Úgy gondolom, hogy 5-6 csapat is esélyes a bajnoki címre, és mi is ott vagyunk a favoritok között. Nehéz lesz, de remek csapatunk van, illetve az öltözőn belüli hangulat is kifogástalan. Remélhetőleg sikerül jó rajtot vennünk, és ezzel jó pozícióba kerülhetnénk.”
Az Arsenal a legutóbbi 13 Premier League idénynyitó során 8-szor győzött, emellett 4-szer megosztozott a pontokon soros riválisa ellen, és mindössze egyszer kellett elhagynia a pályát szerzett pont nélkül. Ez a vereség éppen a legutóbbi szezonnyitón született, ekkor az Aston Villa az Emirates Stadionból távozott 3 ponttal.
Wenger mester csapatából Walcott, Gnabry, illetve Ospina sérülés miatt fog hiányozni, míg a német világbajnoki aranyérmes trió Podolski, Mertesacker, illetve Özil esetében a van Persie-effektus áll fent, tehát ők is az alapozás nagy részét a csapattól távol töltötték, így az erőnlétük még nem az igazi.
Túlzás lenne azt állítani, hogy szépen-csendben készülődött volna a bajnoki nyitányra a Crystal Palace együttese. Történt ugyanis, hogy csütörtök este az eddigi menedzser Tony Pulis bejelentette, hogy elhagyja a Sasokat. Távozása azért is érzékeny veszteség, mert az elmúlt szezonban egy tuti kiesőként elkönyvelt együttest tudott viszonylag simán az élvonalban tartani, nem véletlenül kapta meg az év menedzsere díjat. Helyét ideiglenesen eddigi segítője Keith Millen vette át, aki már az elmúlt idényben is irányította megbízott trénerként a gárdát.
Arsene Wenger így kommentálta Pulis távozását: „Nem tudom pontosan a döntésének az okát, de engem meglepett a hír. Nagyszerű munkát végzett az elmúlt szezonban, sőt mondhatom, hogy igazi csodát vitt véghez.”
Az átigazolási piacon sikerült egy tapasztalt Premier League védőt (Brede Hangeland), illetve egy gólerős támadót (Fraizer Campbell) igazolnia a vezetőségnek. Campbell megszerzése azért is fontos a sasoknak, hiszen a legutóbbi szezonban mindössze 33 gólig jutottak, ennél kevesebb találatot csupán 2 kieső gárda a Norwich, illetve a Cardiff termelt.
A legutóbbi idényben mind hazai pályán, mind idegenben az Arsenal felül tudott kerekedni a Crystal Palace együttesén. Érdekesség, hogy a Premier Leagueben mindössze egyszer, az 1994-1995-ös szezonban győzték le a Sasok az Ágyúsokat. Tony Pulis váratlan távozása után még inkább csodaszámba menne, ha szombaton bekövetkezne a második diadal.

Arsenal-Crystal Palace 18:30, tv: Digisport 1, játékvezető: Jonathan Ross

 

Lehetséges kezdőcsapatok a Guardian szerint:

 

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs, Ramsey, Arteta, Wilshere, Sánchez, Giroud, Cazorla
Palace: Speroni, Kelly, Hangeland, Delaney, Ward, Puncheon, Jedinak, Ledley, Bolasie, Campbell, Chamakh

 

Az Arsenal szurkolók sokat várnak Sáncheztől

 

A többi mérkőzésről távirati stílusban:

 

Stoke City-Aston Villa 16:00: A legutóbbi szezonban oda-vissza legyőzte a Stoke az Aston Villa csapatát, és nem lenne meglepetés, ha holnap is Mark Hughes csapata diadalmaskodna. Főleg annak a tükrében, hogy a legutóbbi szezonban igazi oroszlánbarlangnak bizonyult a Britannia Stadion, mindössze 3-szor szenvedett vereséget a Stoke hazai környezetben.

 

Leicester-Everton 16:00: 10 éves szünetet követően újra a Premier League mezőnyének tagja a Leicester City. A két csapat nyáron felkészülési mérkőzésen találkozott egymással Bangkokban, ezt a mérkőzést az újonc tudta megnyerni.

 

West Ham- Tottenham 16:00 tv: Digispor1 : Sam Allardyce 400. PL mérkőzése lesz a holnapi Tottenham elleni derbi. Eközben a másik oldalon Maurico Pocchetino tétmérkőzésen debütál a Spurs kispadján. Patinás párharcként is aposztrofálható a 2 londoni gárda randevúja, hiszen ez már a 142. találkozásuk lesz.

 

QPR-Hull 16:00: Élvonalbeli mérkőzésen először feszül egymásnak a két csapat. A Hull pocsékul szerepelt a legutóbbi szezon második felében, ha csak a 2014-es naptári évben gyűjtött pontszámra vetünk egy pillantást elmondható, hogy a Tigrisek által gyűjtött 14 pontnál mindössze az élvonaltól búcsúzó Cardiff kapirgált össze kevesebbet (12-t).

 

WBA-Sunderland 16:00: Igazi menedzserkeringő volt a WBA-nál a legutóbbi szezonban, hiszen 3 mester is hosszabb-rövidebb ideig irányította a birminghami együttest. Most Alan Irvine vette át a stafétát, és próbálja győzelemre vezetni övéit a Sunderland ellen. A Fekete Macskáknak nem mondhatjuk, hogy a Hawthorns a kedvenc stadionjuk, hiszen a legutóbbi 5 fellépésüket elveszítették itt.

 

Pochettino londoni derbin mutatkozik be a Tottenham kispadján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr416607825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása