Álomtippmix

Friss topikok

Országos kettes?

2014.08.18. 11:19 alomtippmix

Az első játéknap zárásaként az újonc, és sokak által kiesésre ítélt Burnley fogadja a bajnoki cím legfőbb várományosának tartott, a nyáron remekül erősítő Chelsea-t.

 

 

 

Legutóbb 2010-ben ülhetett fel az angol labdarúgás trónjára a Chelsea együttese, tehát hosszú évek óta várnak a szurkolók az újabb bajnoki címre. A szakértők, illetve a bukmékerek szerint sem lenne a világ nyolcadik csodája, ha ez az ínséges időszak ebben a szezonban lezárulna. Remekül erősített a nyár folyamán Mourinho, érkezett a spanyol bajnok Atletico Madridtól Diego Costa, Filipe Luis, valamint Thibaut Courtois is. Érdekesség, hogy a belga hálóőr már korábban is a Chelsea játékosának számított, de a legutóbbi 3 évet kölcsönben töltötte a Matracosoknál. Rajtuk kívül visszatért a Chelsea-ikonnak számító Didier Drogba, valamint újra Londonban játszik Cesc Fabregas, aki korábban az Arsenal húzóembere volt, most pedig a londoni kékek sikereinek egyik fő letéteményese lehet. Persze ennyi érkező mellett törvényszerű, hogy sokan távoztak is a Stamford Bridge-ről, közülük ki kell emelni David Luizt, akiért 40 millió fontot fizetett a PSG, elhagyta a csapatot a legenda, Frank Lampard, végleg távozott Lukaku, valamint Olaszországban, az AS Roma együttesénél folytatja pályafutását Ashley Cole.
A portugál menedzser José Mourinho a rajt előtt így fogalmazott: „Esélyünk van megszerezni a bajnoki címet. Azt mégsem mondom ki, hogy megnyerjük, hiszen az angol bajnokság az egyedüli pontvadászat, ahol számos favorit van. Az átigazolási időszakban sikerült néhány kulcsembert szerződtetnünk, az érkezésük új impulzust jelent.”
A londoni kékek 1998 óta veretlenek a bajnoki rajton, illetve a hétfői PL-meccseken is jó teljesítményt produkálnak mostanában, hiszen a legutóbbi 10 alkalommal, amikor a hét első napján léptek pályára mindig szereztek pontot.
A Burnley feljutása sokakat meglepett, hiszen az elmúlt szezon kezdetekor szinte senki nem számolt velük, mint élvonalra pályázó gárda. Most is leírják őket, hiszen a kiesésre legesélyesebb együttesek között emlegetik a Burnley-t. A vezetőség megpróbálta megerősíteni az újonc keretét, de az érkezők között nem igazán találunk klasszis labdarúgót. 1,5-1,5 millió font fejében érkezett Jutkiewicz, illetve Michael Kightly, míg a PL-tapasztalattal rendelkező Steven Reid, Matt Taylor kettőst ingyen sikerült megszerezni. A csapat menedzsere Sean Dyche a Cardiff példáját szeretné követni a nyitómérkőzésen: „Az elmúlt szezonban a Cardiff csapata legyőzte a Manchester City együttesét, szerintem arra az eredményre sem számítottak sokan.”
Minden a Chelsea győzelmét vetíti előre, a két csapat kerete között hatalmas minőségbeli különbség van a kékek javára, emellett jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeznek Mourinho-tanítványai. Félvállról mégsem szabad venniük a vendégeknek a találkozót, hiszen a Burnley 2009-ben a Manchester United gárdája ellen borította a papírformát, és hatalmas meglepetésre legyőzte az akkor még Ferguson vezette Vörös Ördögöket.

 

Costa, Fabregas, és Luis is kulcsember lehet

 

Burnley-Chelsea 21:00, tv: Digisport1, játékvezető: Michael Oliver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomtippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr876613287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása